Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 2012



Η πνευματική ανάπτυξη του παιδιού πρέπει να είναι βασικό μέλημα κάθε γονιού, καθώς μπορεί να καθορίσει την εξέλιξη και την πρόοδό του σε ψυχικό, συναισθηματικό και επαγγελματικό επίπεδο. 
'Έρευνες απέδειξαν ότι η μύηση του παιδιού  στο βιβλίο συμβάλλει στην αισθητική καλλιέργεια, στην ανάπτυξη της φαντασίας, στην ψυχική ωρίμανση και φυσικά στην γλωσσική του ανάπτυξη.
Η φιλαναγνωσία που είναι βασικός παράγοντας πνευματικής ανάπτυξης, πρέπει να έχει την ίδια βαρύτητα και αξία με την υγεία ενός παιδιού.
Δεν υπάρχει πιο σπουδαία επιτυχία για έναν γονιό απ΄ το να ξέρει ότι έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες, να καλλιεργήσει το μυαλό άρα και τη δυνατότητα έκφρασης του παιδιού του.

Με αυτές τις σκέψεις διοργανώσαμε και φέτος Έκθεση Βιβλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Πάντα με την βοήθεια των δασκάλων, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα βιβλία.
Ο μαγικός κόσμος του βιβλίου ξεδιπλώθηκε  στα μάτια των παιδιών. Το ξεφύλλισμα της κάθε σελίδας έγινε  μια ευκαιρία χαράς, γνώσης και επικοινωνίας.
Στο τέλος της εκδήλωσης η βιβλιοθήκη του σχολείου μας δέχθηκε τις δωρεές βιβλίων απο τους ίδιους τους μαθητές και τον Σύλλογο Γονέων.


 «Αν θέλουμε να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο από το σημερινό, πρέπει ν’ αρχίσουμε από το παιδικό βιβλίο».Jella Lepman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Load Counter