Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2009 -2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
27/9/2009


Αγαπητοί γονείς,
                     Ο Σύλλογος μας με την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς εύχεται στους Δασκάλους, στους μαθητές καθώς και σε όλους τους γονείς μια καλή δημιουργική  σχολική χρονιά γεμάτη υγεία και δύναμη.

    Η εμπλοκή των γονιών στην σχολική ζωή και η συνεργασία με τους δασκάλους του σχολείου συμβάλει στην ομαλή και αποδοτική λειτουργία του σχολείου. Διεθνείς έρευνες ( Stevenson & Baker 1987, Henderson 1988, Reynolds 1992, Bastiani 1996, Wolfendale 1997 ) δείχνουν μια σημαντική σχέση μεταξύ της σχολικής επιτυχίας των μαθητών και της εμπλοκής των γονιών. Τα παιδιά ωφελούνται από αυτή την σχέση στην ανάπτυξη του γνωσιολογικού τους τομέα, σε λύσεις προβλημάτων συμπεριφοράς, νιώθοντας ότι το σπίτι και το σχολείο έχουν κοινές έγνοιες και φιλοδοξίες, αποκτούν περισσότερα κίνητρα για μάθηση, έχουν θετική αυτοϊδέα και θετικές στάσεις απέναντι στο σχολείο.
  
  Η δράση του συλλόγου τα τελευταία χρόνια έχει ως στόχο να επικρατεί ένα κλίμα αλληλοεκτίμησης, αλληλοκατανόησης, κοινής προσπάθειας με τους δασκάλους, με καθορισμένα τα όρια δικαιοδοσίας της κάθε πλευράς. Ταυτόχρονα προσπαθεί να συμβάλει στην αγωγή και εκπαίδευση των παιδιών  με την προώθηση του σχολικού αθλητισμού,  την χορευτική και την θεατρική παιδεία.
   
Σε αυτά τα πλαίσια ξεκινάμε και φέτος τις δραστηριότητές μας. Κάθε Σάββατο ανοίγουμε το σχολείο για Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Θέατρο και Χορό. Η αρχή θα γίνει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου .
ΩΡΕΣ




  9.00 – 10.00
Ποδόσφαιρο
Βόλεϊ


10.00 – 11.00

Μπάσκετ
Θέατρο

11.00 – 12.00



Χορός

    Η λειτουργία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων εμπλέκει τους γονείς στη λήψη αποφάσεων που αφορούν το σχολείο και μεταφέρει απόψεις όλων των γονιών στο σχολείο. Σε αυτή την λογική το καταστατικό του συλλόγου ορίζει την σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης το πρώτο δίμηνο της σχολικής χρονιάς. Για την φετινή χρονιά η ετήσια Γενική συνέλευση  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 7.30 μμ. Στην συνέλευση εκτός από τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και τον προϋπολογισμό της καινούργιας χρονιάς, είναι και μια ευκαιρία να αναπτυχθεί ένας διάλογος για αυτά που μας απασχολούν σε σχέση με το σχολείο.

Το Βεστιάριο του Συλλόγου που ξεκίνησε το 2007 και περιέχει κοστούμια για τις παραστάσεις του σχολείου εμπλουτίζεται διαρκώς. Μπορείτε πάντα να δωρίσετε μια στολή που έχετε σπίτι και είναι σε καλή κατάσταση, στο Βεστιάριο του συλλόγου.

Οι Πόροι του συλλόγου προέρχονται κυρίως από τις συνδρομές των γονιών. Τα χρήματα που συγκεντρώνει ο σύλλογος έχουν σαν μοναδικούς αποδέκτες τα παιδιά του σχολείου με την μορφή έμμεσων ή άμεσων  παροχών. Η ετήσια συνδρομή προς τον σύλλογο, είναι σημαντική για την δράση του συλλόγου.


Υπενθύμιση : Μας βρίσκετε κάθε Σάββατο 9.00 – 1.00 στο σχολείο για οποιαδήποτε πληροφορία, ιδέα, συζήτηση,  πληρωμή ή δωρεά.
Κλείνουμε αυτή την ανακοίνωση- ενημέρωση με συμπέρασμα από διεθνή έρευνα.

Εάν οι γονείς ενδιαφέρονται για το σχολείο που φοιτά το παιδί τους και συνεργάζονται με τους δασκάλους, τότε σίγουρα το παιδί τους θα προοδεύσει περισσότερο.


Το Δ.Σ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Load Counter