Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΑΝΤ /2011



Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 το θεατρικό τμήμα του συλλόγου γονέων παρουσίασε το παραμύθι "ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΑΝΤ" της Κ. Κατερίνας Σαβράνη στο θέατρο "ΑΝΕΣΙΣ". Τα έσοδα της παράστασης δόθηκαν στον σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού "ΑΓΚΑΛΙΑ".






Η παρουσίαση του θεατρικού από τον πρόεδρο του Συλλόγου  Κ. Κατσαρό
"Αγαπητοί Φίλοι , Γονείς και μαθητές του 145ου Δημοτικού σχολείου Αθηνών.

Σας καλωσορίζουμε στην αποψινή μας εκδήλωση,

Ηθοποιός , λέει το λεξικό, είναι αυτός που ποιεί ήθος, που διαπλάθει ήθος.
Το ήθος προέρχεται από την λέξη έθος, δηλαδή την συνήθεια.
Η συνήθεια, δηλαδή οι επαναλαμβανόμενες ενέργειες οδηγούν τον άνθρωπο στο ήθος. Στις ηθικές αξίες.

Μόλις σας αποκάλυψα την βαθύτερη μου σκέψη για την λειτουργία του θεατρικού τμήματος.
Σε μια δύσκολη εποχή που αισθανόμαστε ότι καταρρέουν τα πάντα, η ελπίδα είναι ότι θα έρθει μια καλύτερη γενιά να αναλάβει τις τύχες του κόσμου.
Αυτή την γενιά πρέπει να την βοηθήσουμε. Να της δώσουμε διεξόδους και οράματα. Να της δώσουμε ηθικές αξίες.
Τα παιδιά μέσα στην αθωότητά και την αφέλειά τους κατανοούν το νόημα αυτών των αξιών.
Και ταυτόχρονα μας διδάσκουν. Μας διδάσκουν την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στον συνάνθρωπο.

Φέτος  τα παιδιά αναγνωρίζοντας την αξία της ζωής από την εμβρυακή ηλικία θέλησαν να  αφιερώσουν την παράσταση και  να δώσουν τις εισπράξεις αυτής της εκδήλωσης στον σύλλογο Αγκαλιά. "





Από κείμενο της Κατερίνας Σαβράνη στο περιοδικό του συλλόγου ΑΓΚΑΛΙΑ

" ....Προσπάθησα μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, να βοηθήσω να αυξήσουν την ομαδικότητά τους, την αυτοπεποίθησή τους, την αίσθηση ευθύνης απέναντι στον εαυτό τους και σε οποιαδήποτε δραστηριότητα αναλαμβάνουν και κυρίως να σέβονται τον κόπο τους, όπως και την γνώμη και δουλειά του άλλου μέσα σε μια ομάδα.
Νομίζω ότι από την αρχή της συνεργασίας μας έως και την φετινή χρονιά, η δουλειά του θεατρικού μας τμήματος έχει ανοδική πορεία και αποτέλεσμα στα παιδιά. Πέρυσι για πρώτη φορά κάναμε την παράστασή μας εκτός σχολείου με ένα συμβολικό εισιτήριο για να μπορέσουμε να μαζ΄ςψουμε κάποια χρήματα για να τα δώσουμε σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα. Έτσι σκεφτήκαμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον όμορφο σκοπό και φέτος και να βοηθήσουμε με την σειρά μας έναν άλλο σύλλογο, ένα φιλανθρωπικό σωματείο.
Βάζοντας λοιπόν τα παιδιά σε αυτή την διαδικασία προσπάθησα να τους εξηγήσω, με τον τρόπο μου, πως είμαστε όλοι το ίδιο ικανοί απέναντι στον κάθε σκοπό και όνειρό μας, αρκεί να προσπαθούμε, γιατί πιστεύουμε εμείς πρώτα απο όλα ότι αξίζει. Και το πιό σημαντικό, να ξέρουμε να ζητάμε βοήθεια και εμείς με τη σειρά μας σε ότι δυσκολευόμαστε"


Ευχαριστούμε όλους τους υπεύθυνους του θεάτρου "ΑΝΕΣΙΣ" για την παραχώρηση του θεάτρου και την πολύτιμη βοήθεια τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Load Counter