Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΕΚΔΡΟΜΗ 2008

Παρασκευή 30 Μαΐου Τρία πούλμαν γεμάτα απο γονείς , μαθητές και δασκάλους του σχολείου περιμένουν να αρχίσουν την τριήμερη απόδρασή τους. Οι δάσκαλοι του ολοήμερου ο κ. Βασίλης , ο κ Γρηγόρης και ο κ. Κώστας δίνουν το πρόσταγμα της αναχώρησης. Μετά από μία διαδρομή 6 ωρών φτάνουμε στον στόχο μας. Σε υψόμετρο 920 μέτρων πάνω στα Τζουμέρκα και κοντά στο χωριό Καταρράκτης βρίσκουμε το Δασικό χωριό Κέδρος . Βολεύουμε τις βαλίτσες μας στις ξύλινες κατοικίες του χωριού και μαζευόμαστε στο εστιατόριο για την πρώτη επαφή με τις γεύσεις του τόπου.





















Η επόμενη μέρα είναι μέρα δραστηριοτήτων για τα παιδιά. Κατεβαίνουμε στον ποταμό Άραχθο. Εκεί μας περιμένουν οι υπεύθυνοι της TREKKING HELLAS με τους οποίους συνεργάζεται το δασικό χωριό. Rafting για τους μεγάλους, Μελισσοκομία, Τοξοβολία και ψάρεμα για τους μικρούς.



Στο ποτάμι βλέπουμε το πέτρινο γεφύρι της Πλάκας. Με μήκος 61 μ., ύψος 20 μ. και άνοιγμα καμάρας 39 μ, είναι το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι της Ελλάδας.






Το απόγευμα ποδόσφαιρο για τους αθλητικούς τύπους και καφέ για τους αραχτούς.

Το βράδυ φτάνει και μας βρίσκει όλους " λιώμα " από την γεμάτη δραστηριότητες μέρα. Ένα χορό όμως θα τον ρίξουμε μετά το φαγητό έξω απο το μπαράκι του δασικού χωριού.
Η Κυριακή είναι μέρα αναχώρησης. Συναντάμε τα πούλμαν μετά απο μια σύντομη αλλά ταυτόχρονα εκπαιδευτική πεζοπορία μέσα στο δάσος της περιοχής.



Στάση στο γνωστό γεφύρι της Άρτας για φαγητό και μετά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.



Γυρίσαμε γεμάτοι από εικόνες και μυρωδιές της φύσης.

Συνχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδρομής και ιδιαίτερα στον κ. Βαζίμα Βασίλη.

Και του χρόνου. !!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Load Counter