Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 2009



Μια από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες ενός συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων είναι η διοργάνωση μιας έκθεσης βιβλίου. Σκοπός μιας έκθεσης βιβλίου είναι η επαφή των παιδιών με τα βιβλία και ξέρουμε όλοι πόσο σημαντική είναι αυτή η επαφή για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.
Με πάνω από 600 τίτλους βιβλίων οργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και φέτος η έκθεση βιβλίου, ενώ ακολουθώντας τις εκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύσσονται στο σχολείο με θέμα Γεωργία, Διατροφή και Ποιότητα Ζωής, ( οι δράσεις αυτές γίνονται ύστερα από προτροπή του Υ.Π.Ε.Π.Θ. σε εκπαιδευτικούς στόχους της UNESCO, των Ηνωμένων Εθνών και άλλων οργανισμών) στήσαμε ένα σκηνικό για τρία βασικά προϊόντα διατροφής. Το γάλα, το ψωμί και το λάδι.


Την Δευτέρα 4 Μαΐου στις 7.00 μμ έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 145ου Δημοτικού σχολείου Αθηνών.

Ύστερα από συνεννόηση με την εταιρεία ΦΑΓΕ καλέσαμε την κ. Μίαρη Παναγιώτα , διατροφολόγο – διαιτολόγο συνεργάτη της επιστημονικής ομάδας « ΔΙΑΤΡΟΦΗ». Η κ. Μίαρη στην ομιλία της αναφέρθηκε στις γενικότερες συνήθειες διατροφής που πρέπει να αποκτήσει ένα παιδί και ειδικότερα για την διατροφική σημασία της λήψης πλήρους πρωινού γεύματος. Στην συνέχεια αφού μοιράσθηκε ενημερωτικό έντυπο της εταιρίας ΦΑΓΕ για την σωστή διατροφή οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στον χώρο της έκθεσης και αγόρασαν βιβλία.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι κ. Μ. Καραγιάννη πρόεδρος του Δ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος και ο κ. Ν. Σιούτας Σχολικός Σύμβουλος της 7ης περιφ. δημοτικής εκπ/σης.

Την Τρίτη μίλησε στα παιδιά της Ε΄και της ΣΤ΄τάξης η συγγραφέας Α. Ιωαννίδου. . Με βάση την παρουσίαση του βιβλίου της «Δημιουργική μαγειρική για παιδιά» αναφέρθηκε στην υγιεινή διατροφή και το οικογενειακό τραπέζι. Με την καθοδήγησή της φτιάχτηκαν Μιλκ Σέικ από φρούτα και γάλα τα οποία μοιράστηκαν στα παιδιά.


Την Τετάρτη μίλησε στα παιδιά της Δ΄τάξης η συγγραφέας Λ. Τερκεσίδου. Η κ. Τερκεσίδου οργάνωσε ένα θεατρικό δρώμενο με την συμμετοχή των παιδιών με σενάριο το βιβλίο της «Σάκης ο Γαλατάκης».



Την Πέμπτη επισκέφτηκαν την έκθεση τα παιδιά του 59ου Νηπιαγωγείου.

Την Παρασκευή μίλησε στα παιδιά ο συγγραφέας Μ. Τσίτας για τα βιβλία του «δε μου αρέσει το γάλα» και Ποιανού είναι αυτή η σούπα».
Αυτό που μένει μετά απο μια έκθεση βιβλίου είναι η ικανοποίηση εμάς των μεγαλυτέρων όταν βλέπουμε την χαρά των παιδιών όταν βρίσκονται σε μια έκθεση βιβλίου και η λάμψη στα μάτια τους όταν ξεφυλλίζουν ένα βιβλίο.
Ελπίζουμε του χρόνου να είμαστε όλοι καλύτεροι.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία ΦΑΓΕ για την συμβολή της στην προσπάθειά μας για ενημέρωση των παιδιών μας σε θέματα διατροφής, καθώς και όσους βοήθησαν στην οργάνωση και στο στήσιμο της έκθεσης .

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 145ου Δημοτικού Σχολείου σας προσκαλεί να επισκεφτείτε την Έκθεση Βιβλίου που εκτίθεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου την εβδομάδα από 5/5 έως 8/5 και τις ώρες 8.00 πμ. με 4.30 μμ. Και 6.00 – 8.00 μμ.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Δευτέρα 4 Μαΐου στις 7.00 μ.μ. Θα ακολουθήσει ομιλία της διατροφολόγου με θέμα την σωστή διατροφή των παιδιών.
Load Counter